צפו בראיון בנושא שנערך עם הפרופ' באולפני NOWtv בחיפה:
מידע חשוב על ניתוח בלוטת התריס לילדים ומבוגרים
בלוטת התריס אחראית על הפרשה של הורמונים המווסתים את המטבוליזם, כלומר את קצב הפעילות של הגוף. לעיתים קיימת בעיה של פעילות נמוכה מדי של הבלוטה, העשויה להביא לתסמינים כמו עלייה במשקל, אגירת נוזלים והפרעה למטבוליזם. לעיתים קיימת תופעה של פעילות יתר של בלוטת התריס, מה שיכול להתבטא בדפיקות לב חזקות, דופק מהיר,שלשולים, ירידה במשקל ובתיאבון, ועוד.
ישנם מספר מצבים בהם עשויים להידרש ניתוח ואף כריתה של הבלוטה. הראשון הוא של גידולים בבלוטה שיש להסיר אותם. השני הוא כשיש חשד אבל לא ברור אם ישנו גידול ובמקרה זה מוציאים את אונת הבלוטה כדי לוודא את העניין. בנוסף, לעיתים הבלוטה גדלה מאוד ולמרות שזהו מצב שפיר, הוא עלול להוביל ללחץ על איברים בצוואר.
הבלוטה ממוקמת בחלק המרכזי של הצוואר משני הצדדים של קנה הנשימה, מאחוריה קיימות בלוטות המכונות יותרת התריס, ובמקום גם ישנו עצב חשוב האחראי על מיתרי הקול. על כן, הניתוח מחייב את הרופא במיומנות גבוהה מאוד והוא מבוצע על ידי מנתחי ראש צוואר. מנתחים אלו מוודאים את שלמות העצבים על מנת שלא להביא לצרידות בעקבות הניתוח, ושומרים ככל הניתן על יותרת התריס.
לאחר הניתוח מקבלים טיפולים בהתאם למצב הרפואי, כגון יוד רדיואקטיבי שאמור להרוג את תאי הגידול שנותרו. כמו כן, יש להיות במעקב רצוף ולקבל כדורי תירוקסין, הורמון שמייצרת בלוטת התריס. מאחר שהבלוטה הוסרה יש לקחת את הכדורים באופן קבוע.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך, להלן: